IMG-LOGO
IMG-LOGO
PRENSA

Impugnan las bases de la convocatoria para elegir al intendente de la Policía Local de Xàtiva

09 septiembre 2016 1101 visitas
digital.es

La plaza de intendente principal del cuerpo de Policía Local de Xàtiva continúa suscitando polémica. De hecho, durante la mañana de ayer, José Luis Morales, delegado del sindicato de policías y bomberos SPPLB, se personó en el Ayuntamiento de Xàtiva con la finalidad de presentar un recurso para impugnar las bases de la bolsa de trabajo para dicho puesto de trabajo.

jose-luis-diaridigital-es

Según explicó Morales, desde el sindicato consideran que en las bases existen “una serie de irregularidades” que dan pie a pensar que han sido elaboradas “pensando en un perfil muy determinado de persona dejando a determinados funcionarios sin posibilidades de presentarnos”.

De esta forma, Morales ha asegurado que lo que pretenden presentando este recurso es que se rehagan las bases de la bolsa de trabajo “para que sean para todo el mundo”, tal y como matizó.

policia-presenta-recurso-diaridigital-es

En este sentido, añadió que “no nos oponemos a que saquen la plaza ni a que haya una oferta de empleo público” pero “entendemos que el ayuntamiento debe ser transparente y sacar unas bases aptas para todo el mundo”. Ya que con los requisitos actuales “no se respetan los derechos de todos los funcionarios”, tal y como lamentó.

Por último, Morales aprovechó para criticar que “a día de hoy la plantilla de la Policía Local de Xàtiva es precaria, está envejecida y necesita efectivos en la calle. No entendemos porque el Ayuntamiento no toma cartas en el asunto”, apuntó al respecto. Asimismo, concluyó que “vamos muy justos, somos 50 agentes pero somos muy pocos los que ejercemos en la calle”.


Informador.net

Cobrir la plaça d’intendent principal de la Policia Local, “una obligació legal” segons l’Ajuntament

  • La regidora qüestiona que durant 16 anys d’interinatge el sindicat SPPLB no haja reivindicat solucions a una situació irregular

La impugnació a les bases de qualsevol procés de selecció de personal és un dret que assisteix a la ciutadania i és, per tant, completament respectable. Això no obstant, al voltant d’aquesta situació s’han manifestat una sèrie d’inexactituds que la regidora de Policia, Mariola Sanchis, ha cregut convenient aclarir.

Segons Sanchis, la plaça d’Intendent Principal estava creada amb anterioritat i dotada pressupostàriament. En canvi, aquesta plaça està vacant durant anys. L’oficial que ocupa la plaça d’Intendent, el segon comandament en l’escalafó, està apartat del servei durant 20 anys. La regidora explica que “la llei ens obliga a tenir un intendent principal dirigint la Policia Local i aquest és l’objectiu del procés. La convocatòria de la borsa de treball estableix que la persona que opte al càrrec d’Intendent Principal siga titulat superior i funcionari de carrera, perquè és la millor garantia objectiva d’assegurar la qualificació requerida per al lloc. En canvi, hem estat 16 anys amb un oficial ocupant la plaça de cap de la policia de manera interina. Crida l’atenció que en tot aquest temps el sindicat SPPLB no haja qüestionat aquesta situació irregular”.

“No estem d’acord – continua Sanchis- amb les desqualificacions emeses sobre el procés de selecció. No es pot dir que hi ha obscurantisme quan es tracta d’un procés públic i obert, publicat al tauler d’anuncis de l’Ajuntament, al BOP i a la web municipal”. El procés de millora d’ocupació, que és completament respectuós amb la legalitat vigent, compleix amb tots els requisits d’accés a la funció pública. El fet de triar aquesta modalitat es basa en què és la manera més ràpida de solucionar aquesta mancança. “Si s’opta per aquest tipus de procés és per cobrir la plaça en menys de tres mesos, ja que la ciutat té problemes que necessiten solució sense esperar més temps ja”, creu la regidora. El procés ve avalat per un informe de la de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, firmat pel seu director general, José Mª Ángel.

El tribunal que farà la selecció de personal està format únicament i exclusiva per funcionaris de carrera. En formen part 3 intendents principals, un per cada província de la Comunitat. Un d’aquestos intendents principals ha estat a proposta de l’Agència Valenciana i 2 a proposta de l’Ajuntament. A més, hi ha quatre funcionaris de carrera de l’Ajuntament de Xàtiva. Es tracta d’un procés que ofereix totes les garanties de compliment dels requisits d’accés a la funció pública. Res que veure amb un nomenament directe d’interinatge.

La plantilla de la Policia Local de Xàtiva està formada per 56 agents. En cada torn sempre ha d’haver com a mínim 5 o 6 policies. Si hi ha hagut setmanes que tan sols hi havia tres policies per torn “és una circumstància que haurà d’explicar el responsable d’organitzar els torns”. D’altra banda, des de l’equip de govern no s’entén que un cos d’importància vital per al funcionament de la ciutat com és el de la Policia Local, amb aquest volum d’efectius, li falte la principal peça de l’operatiu que és la plaça d’Intendent Principal i que quan s’inicia un procés públic per cobrir eixa vacant es genere una considerable resistència al canvi.